Iedereen een regenton

Heftige buien zorgen vaak voor wateroverlast: straten of kelders kunnen bijvoorbeeld onder water lopen. Inwoners kunnen zelf helpen om wateroverlast te voorkomen. Hoe dan? Door mee te doen aan de regentonactie.

Voorkomen wateroverlast

Gemeente Oss en Waterschap Aa en Maas nemen veel maatregelen om wateroverlast in de openbare ruimte te voorkomen. Waar mogelijk vervangen we stenen door groen, waardoor water makkelijker de grond in kan. We kunnen het probleem echter niet alleen oplossen: we hebben  jullie hulp hard nodig.

Plaats een regenton

Daarom krijgen inwoners van gemeente Oss € 20 korting op een regenton. Als u regenwater opvangt in een regenton, dan hebt u in uw eigen tuin een wateropslag. Het water dat u opvangt, komt niet in het riool terecht. Dit voorkomt overbelasting van het riool en het water hoeft niet onnodig gezuiverd te worden. Ook bespaart een regenton kostbaar drinkwater, omdat plant en dier kunnen drinken van gezond en gratis hemelwater!

Ook met minder tegels en meer groen in de tuin, kan het regenwater tijdens een hoosbui veel makkelijker in de grond zakken.

Koop nu een ton met korting

Met de kortingsbon krijgen inwoners bij één van de deelnemende bedrijven van de gemeente Oss direct € 20 korting op een regenton naar keuze. Het  assortiment kan wisselen per deelnemend bedrijf.

  • Praxis, Venusstraat 10 in Oss
  • Praxis, Frankenweg 61 in Oss
  • Tuincentrum Coppelmans, Frankenbeemdweg 50 in Oss
  • Gamma, Kanaalstraat 4 in Oss
  • Boerenbond, Parallelweg 7c in Oss

De actie loopt van 17 oktober tot en met 17 november 2018 of tot het moment dat er binnen onze gemeente 250 tonnen zijn verkocht. In Nederland nemen al ruim 90 gemeenten deel aan de landelijke campagne van Operatie Steenbreek.