Bewonersinitiatief : Bloembakken op de weg

Tijdens de reconstructie van de Bernardstraat in 2017 heeft de gemeente bewoners benaderd voor de inrichting van de straat. Een clubje mensen heeft hierop enthousiast gereageerd en zorgen nu samen voor een mooiere straat.

Verfraaien
Voorheen stonden er witte betonnen poefjes in de straat om het verkeer te remmen. De gemeente heeft met de bewoners tijdens de inspraak afgesproken de poefjes te vervangen door bloembakken. Bewoners kregen de kans deze kleurrijk te laten vullen als zij zelf ook een bijdrage zouden leveren aan het onderhoud ervan. Dit zagen meerdere bewoners zitten.

Actief

Al 1,5 jaar steken ongeveer 6 mensen de handen uit de mouwen. Zij hebben zelf de beplanting uitgekozen na advies van de gemeente. De bakken zijn nu mooi dicht gegroeid. Afgelopen zomer hebben ze wel flink wat water moeten geven, maar dit was een kleine moeite voor ze. Ze vinden het leuk om te doen met elkaar. En het belangrijkste; de straat is er mooier door geworden en het remt het verkeer af.

Ook een idee voor uw buurt?

Wilt u ook samen met bewoners de buurt mooier of groener maken? Neem dan gerust contact op met de betreffende gebiedsbeheerder van de gemeente via tel. 14 0412.