Vierde Buurkrachtteam: Berghem Noord

In de gemeente Oss heeft opnieuw een groep bewoners besloten de handen ineen te slaan om zo samen activiteiten te organiseren die de buurt mooier en duurzamer maken. De initiatiefnemers – Sandra Schreurs, Frans Verbon, Jan van Erp, Jos van Vught en Harald Mazen – hebben zich verenigd als Buurkrachtteam Berghem Noord. Met dit kersverse buurtteam is de vierde Buurkrachtbuurt een feit. De eerste activiteit van het buurtteam is het realiseren van een aantrekkelijk zonnepanelenaanbod waar de hele buurt van kan profiteren. Dit aanbod wordt op 19 september toegelicht tijdens een bijeenkomst in de Berchplaets. Geïnteresseerden kunnen zich op de Buurkrachtapp aansluiten bij Buurkrachtteam Berghem Noord of een mail sturen naar BuurkrachtBerghemNoord@gmail.com.

Buurkracht is geen onbekende in de gemeente Oss. Zo zijn er Buurkrachtteams in Ussen Loovelt, Witte Hoef en Hert&Woud Staatsliedenbuurt actief. Deze buurten hebben inmiddels diverse successen geboekt. Daarnaast was Buurkracht nauw betrokken bij het Postcoderoosproject op het dak van de roeivereniging in Mettegeupel. Dit project is ontwikkeld door energiecoöperatie Zon op Macharen.

Over Buurkracht
Buurkracht gelooft in de kracht van buren. De kracht om dingen samen mooier, beter, groener, veiliger, gezelliger of duurzamer te maken in de buurt. Buurkracht helpt buren in heel Nederland om hun buurkracht te ontdekken en te vergroten. Door mensen bij elkaar te brengen en ze te ondersteunen met tips, trucs en tools, zoals de buurkracht-app en de website www.buurkracht.nl. Meer dan 400 buurten hebben inmiddels hun buurkracht ingezet.