Wilt u duurzaam (ver)bouwen? Vraag een duurzaamheidslening aan!

De gemeente Oss heeft de regeling voor de duurzaamheidslening verlengd. Er is een bedrag van €3.000.000,- beschikbaar gesteld, zodat meer mensen hun woning duurzamer kunnen maken. In de afgelopen jaren hebben we gezien dat een toenemend aantal huishoudens gebruik maakt van de duurzaamheidslening. In 2018 hebben zo’n 180 huishoudens een lening afgesloten om hun woning te verduurzamen. En tot nu toe in 2019 zijn er 137 leningen verstrekt.

 Isoleren woning of zonnepanelen

Een woningeigenaar kan goedkoop geld lenen om de woning energiezuinig te maken. Dit is de Duurzaamheidslening. De gemeente Oss werkt voor de Duurzaamheidslening samen met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn). Met de lening is het mogelijk om verschillende energiebesparende maatregelen te financieren. Je kunt daarbij denken aan spouwmuurisolatie of hoog rendement glas, maar ook aan het plaatsen van zonnepanelen. Ook het verwijderen van een asbest dak kan worden meegefinancierd als je zonnepanelen of dakisolatie aanbrengt.

Hoeveel kun je lenen?

Het volgende is mogelijk: minimaal €2.500 en maximaal €15.000 lenen. Tot een bedrag van €7.500 heeft de Duurzaamheidslening een looptijd van 10 jaar. Voor grotere bedragen een looptijd van 15 jaar. Er geldt een leeftijdsgrens van 75 jaar om in aanmerking te komen voor een duurzaamheidslening. De lening wordt op basis van annuïteiten afgelost.

Stappenplan aanvraag Duurzaamheidslening.

Om in aanmerking te komen voor deze duurzaamheidslening gelden een aantal voorwaarden. Deze voorwaarden en een stappenplan staan op www.oss.nl/leningduurzaambouwen. Daar staat ook het aanvraagformulier om de lening aan te vragen. Is de aanvraag na onze beoordeling akkoord dan kan de inwoner de aanvraag indienen bij het SVn.

Heeft u vragen?

Met vragen over de duurzaamheidsmaatregelen kunt u terecht bij balie Bouwen Milieu en Leefomgeving van de gemeente Oss. U kunt daarvoor bellen met 14 0412.

Voor financiële vragen over een duurzaamheidslening kunt u terecht bij Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn), telefoon [033] 25 39 436. Kijk ook op www.svn.nl. Kijk voor meer informatie over de lening op  www.oss.nl/leningduurzaambouwen.