Bewonersinitiatief: Speelplekken in Oijen

In het maasdorp Oijen zijn prachtige speelplekken. Al deze plekken zijn er door inzet van de Oijenaren. Dit is al vele jaren zo. Op een maandagavond gaan we op bezoek bij de actieve werkgroep ‘Speelweiden’. Normaal maken ze een ronde langs de speeltuinen. Maar nu werd, ondanks de warmte, extra hard gewerkt.  Op één van de speelplekken leggen ze stenen neer en plaatsen een nieuwe bank.

Je doet het voor de kinderen
Waarom werkt dit goed, elke week de inzet van ouders? Volgens de mannen is het heel simpel. Je wilt dat je kinderen een fijne speelplek hebben. Je weet wat je zelf kunt. En je weet de lokale bedrijven en de gemeente te vinden wanneer je iets nodig hebt. Bijvoorbeeld voor de inzet van een kraantje en een vrachtwagen om het zand op zijn plek te krijgen. Als we aan de slag gaan bij een nieuw veldje komen de inwoners uit zichzelf naar buiten om mee te helpen, dat is toch mooi?

Volhouden
Dan is het een kwestie van volhouden, en dat lukt. Ook omdat het gezellig is en leuk. We zijn nu met 6 mannen en 2 vrouwen actief. Op zijn tijd moet de club worden ‘verjongd’. De nieuwe generatie Oijenaren die er komt, ook door de nieuwe woningen, mag en gaat zeker het stokje overnemen.

Handen uit de mouwen
Kan dit ook in een andere buurt of wijk in Oss? De heren aarzelen niet, natuurlijk kan dat. Als je als buurtje samen iets wil, dan krijg je dat voor elkaar. Je moet het gewoon doen, elke maandag, weer of geen weer, gewoon even de handen uit de mouwen. En daarna gezellig evalueren, ook dat hoort er bij!

Ook een idee voor uw buurt?
Wilt u ook samen met bewoners de buurt mooier of groener maken? Neem dan gerust contact op met de gebiedsbeheerder van uw wijk bij de gemeente Oss, tel. 14 0412.