Ben jij dé 100 voedselveranderaar van vandaag en morgen?

Ben jij of ken jij een voedselveranderaar die een plek verdient in de Food100? Meld jezelf of iemand anders dan snel aan op www.food100.nl en motiveer waarom jij of deze persoon in de Food100 thuishoort. Aanmelden voor dit netwerk kan van 14 augustus tot 9 september 2017.

Voor de toekomst

Het voedselsysteem van nu is niet goed genoeg voor de 21ste eeuw. De epidemie van obesitas, de aantasting van biodiversiteit, de industrialisering van de landbouw, het verminderd dierenwelzijn, het voedselanalfabetisme en de klimaatopwarming zijn de ongewenste gevolgen van een groeiende wereldbevolking en de noodzaak deze goedkoop te voeden. Dit vraagt om toekomstgerichte voedselveranderaars die zich willen verbinden om samen het verschil te kunnen maken.

Netwerk

Food100 is een netwerk voor gevestigde leiders (30+) en aanstormend talent (jonger dan 30 jaar. Door foodgeneraties te verbinden, willen we het gevestigde leiderschap inspireren en de jongste generatie foodondernemers kansen bieden om met nieuwe initiatieven de toekomst vorm te geven. Food100 is een gezamenlijk initiatief van Slow Food Youth Network, Food Inspiration, Food Hub en AgriFood Capital.

Een onafhankelijke deskundige jury stelt de lijst van 100 voedselveranderaars samen. Op 13 oktober maakt de jury de Food100-lijst bekend tijdens een speciale Food100 breakfast meeting in ‘s-Hertogenbosch.