Groene schoolpleinen in Oss

Bijna de helft van de Osse basisscholen heeft of wil al een groener schoolplein. Een groen schoolplein is een schoolplein waar kinderen in contact komen met de natuur. Een plein dat gericht is op beleving en ontdekking en waar zij kunnen spelen met natuurlijke elementen. Een aantal scholen heeft daarvoor gebruik gemaakt van een subsidie van o.a. de provincie Noord Brabant. Ook een groen schoolplein maken? Gemeente Oss kan u helpen bij het ontwikkelen en realiseren van uw plannen.

Waarom een groen schoolplein?
Een groen schoolplein daagt kinderen uit om te bewegen en dat is gezond. Kinderen komen in contact met de natuur. Hierdoor groeit hun belangstelling en zorg voor de natuur. Dat is een belangrijke basis voor hun gedrag in de toekomst. Een groen schoolplein stimuleert kinderen om gevarieerd en creatief te spelen. Er is veel minder ruzie, de kinderen werken en spelen veel meer samen. Ervaringen laten zien dat er minder agressie is en minder gepest wordt op het schoolplein. Door kinderen te betrekken bij het ontwerp, de aanleg en het beheer van het groene schoolplein leren ze mee te denken over hun eigen omgeving. Door ouders en de buurt erbij te betrekken is ook goed voor hun relatie met de school. Uiteindelijk zorgt een groen schoolplein voor meer verschillende planten, dieren en insecten. En het zorgt ervoor dat het schoolplein en de omgeving beter overweg kan met het veranderende klimaat, zoals heftige regenbuien of hele droge periodes.

Ook een groen schoolplein? Vraag subsidie aan!
U kunt voor het aanleggen van een groen schoolplein subsidie aanvragen. Kijk voor meer informatie op www.schoolpleinenbrabant.nl Gemeente Oss kan u helpen bij het ontwikkelen en realiseren van uw plannen. Neem daarvoor contact op via groeneschoolpleinen@oss.nl.