Bewonersinitiatief: Mooie bloembak in Piekenhoef

De verhoogde grasbak in het midden van de Tarwestraat in Berghem kon wat worden opgefleurd. Een groep enthousiaste bewoners kwamen in actie. Door een bijdrage van het Oranjefonds kon tijdens de burendag in 2016 een nieuwe plantenbak worden geplaatst. De bewoners kozen zelf de planten uit en zetten de planten in de bak. Na een paar jaar ziet het er nog iedere dag schitterend uit.

Bewonersgroep
Bewoners zijn afwisselend actief voor het onderhoud aan de plantenbak. Naast dit clubje voor het onderhoud is er nog een grotere groep bewoners die samen actief zijn. Ongeveer 30 huishoudens doen mee aan de buurtpreventie app groep. Dit werkt heel goed en geeft een extra gevoel van veiligheid. Ieder jaar starten ze samen met een nieuwjaarsborrel en in de zomer volgt nog een barbecue voor de buurt. Het contact tussen bewoners is goed en dat maakt dat het nog prettiger wonen is in Piekenhoef.

Ook een idee voor uw buurt?
Wilt u ook samen met bewoners de buurt mooier of groener maken? Neem dan gerust contact op met de gebiedsbeheerder van uw wijk of dorp van de gemeente Oss, via telefoonnummer 14 0412.