Bewonersinitiatief: Onderhoud Maanplantsoen Ussen

Door bezuinigingen besloot de gemeente het Maanplantsoen in Ussen te willen omvormen naar gras. Gelukkig heeft een enthousiaste club buurtbewoners zich ingespannen en hebben zij dit weten te voorkomen. Nu genieten dagelijks vele parkbezoekers van dit prachtige plantsoen.

Actief
Buurtbewoners vonden het jammer als het plantsoen zou verdwijnen. Zij houden er van om lekker buiten bezig te zijn. Ook vinden ze de sociale contacten met de buurt heel prettig. De gemeente ondersteunde natuurlijk dit initiatief. De gemeente gaf de groep bewoners tuingereedschap. Nu hebben ze soms nog contact met de gemeente, bijvoorbeeld voor het ophalen van groenafval of voor nieuwe planten.

Trots
Er zijn zes mensen die zich elke week inzetten in het plantsoen. De leeftijd van de vrijwilligers var eerste regiobijeenkomst Direct Duidelijk in Oss varieert van 50 jaar tot zelfs 85 jaar. Als alles weer in bloei staat geeft het veel voldoening. Ook de complimenten en waardering van de omgeving doet hen merkbaar goed. Soms komen bewoners een pot koffie of een lekkere chocoladereep brengen.

Oproep
Heeft u ook zin in gezellig tuinieren samen met een club enthousiaste groenliefhebbers? U bent van harte welkom. De werkgroep is nu iedere vrijdag morgen actief, maar dit kunnen we wijzigen als dat beter uit komt voor nieuwe vrijwilligers. Neem contact op met de werkgroep via mgcw287@gmail.com. Wilt u liever telefonisch contact, bel dan met de gebiedsbeheerder van de gemeente Oss, de heer Q. Michielsen via telefoonnummer 14 0412

Ook een idee voor uw buurt?
Wilt u ook samen met bewoners de buurt mooier of groener maken? Neem dan gerust contact op met de gebiedsbeheerder van uw wijk van de gemeente Oss via telefoonnummer 14 0412.