Bewonersinitiatief: Geffen zorgt voor elkaar

Geffen Zorgt draait om oog hebben voor elkaar. Voorzitter Hans Hoeben: “We willen Geffen  bewust maken dat we elkaar nodig hebben om lang, gezond en fijn in het dorp te kunnen blijven wonen.” Een subsidie van de gemeente, via ‘Oss Innoveert’, was een welkome steun in de rug. Geffen Zorgt is nu een vereniging. Betrokken Geffenaren denken met de gemeente mee over het wonen in het dorp. Samen met beroepskrachten worden bijeenkomsten, over bijvoorbeeld langer thuis wonen, georganiseerd. Maar misschien wel de belangrijkste activiteit is ‘Kom D’r In’.

Kom D’r in
Marloes Cremers vertelt over ‘Kom D’r In’, een gezellige huiskamer voor alle Geffenaren. Ook in Geffen zijn sommige mensen eenzaam. Door allerlei activiteiten ontmoeten mensen elkaar in de huiskamer. De activiteiten lopen uiteen van koffie drinken tijdens de inloopmiddag tot het volgen van yoga lessen. De huiskamer draait nu een jaar en is een groot succes te noemen. Op facebook kun je Volg ‘Kom D’r In’ ook volgen!

Veel vrijwilligers
Het samenwerken met de gemeente en andere organisaties verloopt goed. De vrijwilligers van Geffen Zorgt bruisen van de energie. In de toekomst hopen ze nog meer activiteiten in hun huiskamer aan te bieden met nog meer vrijwilligers. Om zo ‘oog voor elkaar’ te hebben en houden in Geffen.

Ook een idee voor uw buurt?
Wilt u ook samen met bewoners de buurt gezelliger of socialer maken? Neem dan gerust contact op met de wijkcoördinator van de gemeente via tel. 14 0412.