Bewonersinitiatief: meer groen in de wijk

Zo’n twee jaar geleden kwamen bewoners van het Sint Barbaraplein in Oss op het idee om het grasveld voor hun woning op te fleuren. Zij wilden meer kleur in de wijk. Samen met de gebiedsbeheerder maakten ze een nieuw ontwerp voor de groenstrook. De vier bewoners kozen zelf de soorten planten en bomen uit. Nu genieten zij en andere bewoners van een fleurige groenstrook. De gemeente hoort graag ideeën en wensen van bewoners bijvoorbeeld over het groen. De gemeente gaat in overleg wat bewoners zelf kunnen betekenen. In dit geval onderhouden bewoners het groen.

Vrijwilliger Youandi vertelt; “Door de verschillende werktijden van ons vier lukt het niet altijd om samen in het groen te werken”. Jochem vult met een knipoog aan; “Maar we houden elkaar wel scherp”. “Daarbij is het gezellig om dit zo samen te doen. Toen de boomschors werd gebracht hebben we met 10 bewoners de handen uit de mouwen gestoken. Een nuttige, maar ook een heel gezellige activiteit.” Soms is contact met de gemeente. Zo geeft de opzichter advies over snoeien. Ook haalt de gemeente regelmatig het groenafval op.

Ook een idee voor uw buurt?
Wilt u ook samen met bewoners de buurt mooier of groener maken? Neem dan gerust contact op met de gebiedsbeheerder van de gemeente via tel. 14 0412.