Bewonersinitiatief: het Slowpad

Twee leden van de wijkraad Ruwaard, Gertruud Verbruggen en Erik Kuijvenhoven, zijn hele enthousiaste inwoners. Ze zijn betrokken bij het Slowpad: een pad achter de Potgietersstraat in Oss. Het pad loopt richting het Elzeneindhuis. Het idee is om het pad en de omgeving op te fleuren. Gertruud en Erik vinden het geweldig om zo bezig te zijn in hun buurt.

Ontstaan van initiatief
Een bewoner kwam met het idee voor een speelplekje. Eerst overleggen met de buurt en daarna met de gemeente. De gebiedsbeheerder van de gemeente hoorde ook van het plan. Hij wist dat het Elzeneindhuis ook plannen had en knoopte de twee ideeën aan elkaar.

Trots en energie
Gertruud en Erik zijn blij en trots dat het plan nu op papier af is. Dat was hard werken, maar met dat plan wonnen ze de wedstrijd ‘Praktisch alles groen’. De prijs is € 15.000,- dus dat komt goed van pas om het plan uit te voeren. Verder geeft het ze energie om zo samen te werken voor iets waar iedereen blij van wordt.

Ook een idee voor uw buurt?
Wilt u ook samen met bewoners de buurt mooier of groener maken? Neem dan gerust contact op met de gebiedsbeheerder van uw wijk, tel. 14 0412.